Cirkels en zusterschap zijn zo wezenlijk voor iedere vrouw!
Waarom???

Het verlagen van stress (cortisol) in een vrouwenlijf loopt via drie belangrijke paden.
Daar zo meer over.

Voor mannen zijn er ook zeker twee; hun Paden zijn anders. Een mannenlijf vol cortisol ontspant door:
a) een goed orgasme
b) stilte, rust, afzondering, stille meditatie

maancirkelVoor vrouwen is dat eerste net zo waar 😉 ; niets zo ontspannend als een goed orgasme!
En…maar…want…die tweede meditatieve weg is helemaal anders.
Meditatie voor vrouwen gaat over beweging, over flow; over je lijf mee laten stromen op muziek met één of andere vorm van dans; dat ontspant vrouwenlijven.

En dan hebben wij het geluk van oxytocine! Hét knuffel-hormoon waar je cortisol van naar beneden dendert!!
En dát maak je aan door verbinding, door gezien te worden in je krachtige kwetsbaarheid, door zachte aanraking of massage…
Je lijf dankt je met een fijn shot oxytocine als je thuiskomt in een cirkel die ”veilig, heilig en vanzelfsprekend” voor je voelt.

maancirkelEn in dat laatste zit ”het geheim”.
Want hoe doe je dat, wat is er nodig om een vrouwencirkel VEILIG, HEILIG en VANZELFSPREKEND te laten zijn.
Zoveel decennia achter ons vol hierarchie, jezelf ”vermannen”, tekortdenken…brandstapels, patriarchie…
Vanzelfsprekend is het dus zeker niet…of toch…?

Heel in het kort: alles wat er nodig is om het ”veilig, heilig en vanzelfsprekend” te houden kun je echt in één dagdeel ervaren EN leren;
dat heeft geen wekenlange dure ”facilitator” training nodig!! Echt niet.
Niet om als zusters, als ”womb-man”, bij elkaar te komen in waarachtigheid, in oordeelloosheid, in liefde.
Het zijn een paar eenvoudige en heel wezenlijke dingen waar je aandacht voor dient te hebben…

Onze droom: wij zien zooooo graag steeds meer cirkels ontstaan voor steeds meer vrouwen, voor iedere vrouw!

Dussss, komt er een bondig boekje -net als we voor de Rode Tenten schreven- over het vormen en houden van Maancirkels, Zustercirkels, Vrouwencirkels.
Een boekje dat gaat over hoe je een cirkel veilig, heilig en vanzelfsprekend houdt; hoe je omgaat met de groepsdynamiek en archetypische actie/reactiepatronen, wat de energie van Maan en andere cycli voor rol kunnen spelen daarbij en natuurlijk een praktisch gidsje van stap 1 tot de laatste stap (zoals je van ons gewend bent).
Een boekje dat bedoelt is voor vrouwen die zelf een cirkel willen starten EN voor vrouwen die al langer cirkels organiseren en daar graag de Maan bij willen betrekken.

maancirkelOp 9 juni en op 8 september ben je welkom in de Maancirkelworkshop over al dat wat je hierboven leest en nog veel meer; we geven onze ervaring en kennis graag door op onze eigenwijze wijze; namelijk door met je samen te komen in een cirkel.
En ja, zoals je van ons gewend bent, je leert door te ervaren, in verbinding en genietend van al het moois vrouwen aan elkaar te bieden hebben: veilig, heilig en vanzelfsprekend!

Ook op het Lorelei Vrouwenfestival geven we een proeverij van deze Maancirkelworkshop en kun je natuurlijk het Maancirkel-boekje kopen.

Heb je interesse in de Maancirkelworkshop en wil je op de hoogte blijven van data en laatste nieuws hierover, dan kun je je naam op deze lijst zetten; het levert je nu in ieder geval een persoonlijke kortingscode op die je straks kunt gebruiken bij de aanschaf van het Maan-cirkel boekje of de Maancirkelworkshop!

[wysija_form id=”7″]