volle-maan-schorpioenDeze Volle Maan staat in het sterrenbeeld Schorpioen. Het is ook de Maan van Beltaine; als je de Maankalender voor het jaarwiel volgt zijn er 4 zonne-feesten en 4 Volle Maan feesten. Op 4 mei vieren we het “Lunar Beltaine.”

Sterke emoties

De volle maan is vaak een tijd waarin je je emoties sterker ervaart.
Deze volle maan staat in Schorpioen; een teken dat transformatie in gang zet vanuit intense emotionele ervaringen!
Dus, als je je emotioneel wat minder in balans voelde de afgelopen twee weken, dan is dat heel passend. Het kan zijn dat emoties nu aan het opbouwen zijn, waarbij zelfs de dreiging kan ontstaan dat de situatie ineens ontploft en allesverwoestende gevolgen heeft.

Heldervoelend

Gelukkig is de volle maan ook een periode waarin we letterlijk en figuurlijk meer verlicht zijn.
Doordat er meer licht valt op je innerlijke zelf heb je intuïtief meer zicht op wat het ook maar is wat zich de afgelopen twee weken opgebouwd heeft aan emoties in de aanloop naar deze volle maan.
Schorpioen is een van de meest heldervoelende tekens. De diepte waarin jouw emoties je brengen zal worden geëvenaard door de diepte van het begrip waar je toegang tot krijgt.

Juist nu mediteren

Om dit proces te bevorderen is meditatie nu een absolute aanrader!
Vooral om geblokkeerde energie weer te laten stromen. Vooral oefeningen die je keelchakra helpen om geblokkeerde energie vrij te maken. Wanneer dit chakra vrijelijk stroomt, geeft het je de mogelijkheid om je diepste waarheid te spreken.

Jouw waarheid

Schorpioen, als teken van waarheid, laat ook vaak angsten omhoog komen. Als er dus grote astrologische bewegingen zijn in dit teken, ontmoeten je vaak je schaduwkant EN de schaduwkanten in de mensen om je heen. Je “schaduw” is eenvoudigweg dat wat in je onbewuste verkeert. Bijvoorbeeld de manier waarop je dingen automatische doet, de patronen die je volgt, waarvan je vaak niet eens beseft dat je ze zo doet.

Intens

Het woord dat bij Schorpioen hoort is ‘intens’.
Het zorgt ervoor dat we volledig in het ‘nu’ zijn en dat we dat voelen wat werkelijk leeft in ons. Het kan nu zo acuut naar boven komen dat je het niet kunt negeren.
Wanneer Schorpioen voorbij komt hebben we als het ware röntgen-ogen voor de waarheid; voor dat wat er werkelijk speelt in jouw situatie. Vaak zijn die situaties dan op de spits gedreven of ontploft of staan op ontploffen.
Kortom, de waarheid wil, hoe dan ook, naar boven komen!