MAANMAGIE PAD

HET PRIESTERESSENPAD

Ont-Moet & Ont-Sluier & Ont-Wikkel

Het Pad van MaanMagie is een intens en intensief Pad door 7 Poorten.
In een zustercirkel van maximaal 13 vrouwen verweven we wijsheid uit verschillende tradities tot een eigentijds PriesteresPad.

Het Pad van MaanMagie is een kleurrijk Pad met wortels in de Godinnentraditie,
in sjamanisme, tantra-tao, de Oude Religie, astrologie en druidisme,
met werkvormen als dans, adem- en lichaamswerk,
opstellingen, creatief – en kunstzinnig werk en verschillende typen healing.

Het is een ErvaringsPad; we beleven en belichamen deze kennis.
We zijn veel buiten; weer of geen weer!

 

MEER OVER DE

DE POORTEN

Iedere Poort is ingebed tussen een gedegen voorbereiding en een verdiepende ”debrief” vanuit onze online leeromgeving.
Voor en na iedere Poort vind je daar activerings-, verwerkings- en verdiepingsopdrachten, achtergronden en informatie; ook hebben we een actieve Facebookgroep.

MEER OVER DE

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Tussen Poorten zijn er 1-op-1 gesprekken met één van de gidsen; soms hebben ze de vorm van een healing, soms een samen-in -beweging-wandeling in de natuur of een goed gesprek bij de Haard.
Tussen de verdiepingsweekenden in werk je met één of meer Maanzusters aan intervisie opdrachten.

Vanuit het oneindige web van voormoeders vind je in deze poort je eigen plek. Daarnaast gaat het om verbinding maken en houden met Gaia Moeder Aarde, met je cirkelzusters en met je omgeving, de AardeWereld. Een begin maken met het gaan varen op eigen kompas en het ZonneJaar.

We verbinden ons in deze MaanWereldPoort met het magische meisje, de sensuele Aphrodite-vrouw, de scheppende moeder, de soevereine matrone en met de crone in onszelf. Wat maakt ons vrouw en hoe kunnen we de sacredness van het sensuele vrouwenlijf, het MaanRitme en de essentie van het vrouwenleven telkens opnieuw ervaren?

In deze poort ontdekken we waar onze kracht woont, wat we wel en niet (meer) willen en hoe we dat op een krachtige manier in de wereld kunnen zetten. Een poort waar grenzen een scherpe rol spelen en Sekhmet bij ons is vanuit de ZonneWereld. Een poort van angsten onder ogen zien, moed vatten en zelf de heldin van je leven worden.

Je ont-dekt jouw visionaire kwaliteiten en de visie op je eigen leven. Om deze visie te ont-wikkelen en telkens te leven! Daarnaast ontwikkel je jouw orakel- en divineertalenten; we duiken in de diepe wijsheid van kruiden en van astrologie. De SterrenWereld is de plek van deze poort.

De magie van woorden en de magie van het weven komen samen in deze poort. Geen ritueel of ceremonie kan zonder juist gekozen woorden. En het weven is een van de oudste vormen waarin vrouwen hun magie kunnen gieten. We nodigen de Nornen bij ons uit en reizen naar de OnderWereld!

Waar de Poort van de Vrouwelijke Essentie ons thuis bracht in ons vrouwenlijf en vrouwenleven, verdiept deze poort onze verbinding met onze sensualiteit en heilige seksualiteit. Een tantrische poort waarin oude heilige vrouwenrituelen rondom onze levenskracht en de VenusCyclus hun plaats krijgen.

Deze laatste poort is een poort van thuiskomen in jezelf en jouw Bron. Om vanuit het contact met die eeuwige bron, de stap naar buiten te gaan zetten, dienstbaar aan het grotere geheel. Een diepe én feestelijke poort waarin je als Maanpriesteres deelt vanuit jouw unieke Bron aan de wereld.
Een Poort waarvoor we naar een OerKrachtplek in het buitenland reizen.

MEER OVER DE

MAANTEMPELVIERINGEN

In de Eerste en Tweede Spiraal zijn alle MaanTempelVieringen onderdeel van het Pad. Je hebt er soms ceremoniële, soms dienende taken, en soms leid jij de viering door woord en vorm te geven aan onderdelen van die MaanTempelViering. Dat zal vaak in co-creaties met één of meerdere MaanZusters uit je eigen of een andere Spiraal zijn. 

Maantempel vieringen

Data

Data

2020

19 en/of 20 september | 20 december

2021

12 feb | 21 maart | 13 juni | 18&19 september | 18 december

2022

18 of 19 of 20 maart

(houd ze nu nog allemaal vrij)

HET GEWONE HEILIG

het heilige gewoon

Het leven en voorleven van dIt principe in iedere dag, in iedere situatie, in iedere cel van je lijf noemen we ”Priesteres”.
Een Priesteres is een vrouw die stevig in de aarde geworteld staat, en tegelijk zich open stelt voor de verbinding met de kosmische krachten.

Zij kan ontvangen, doorgeven, afvoeren en teruggeven.
Zij kent de cycli van de aarde en haar feesten.
Zij kent en leeft de cyclus van de vrouw en begrijpt de diepte van de verschillende fasen van het vrouwenleven.
Zij kent het Ritme van de Maan, het Ritme van Venus en de sterren, ze leeft bij het Ritme van de Maan, ze eert en viert de verschillende fasen van de Maan.

Na twee Spiralen ben je in staat om zelfstandig een Maan(Tempel)viering of meerdaagse te ontwikkelen en te dragen als Priesteres, je leeft de Maan in jezelf en in alles wat je manifesteert, je maakt het heilige gewoon en het gewone heilig, in je werk, je gezin of familie, je relatie en je vriendschappen.

Je ademt als Priesteres, je ervaart de wereld om je heen als betekenisvol en je lijf en intuitie als waarachtig wijs.

Veelgestelde Vragen

Eigenlijk is er maar 1 ding nodig: dat je de Roep van dit Pad hoort.
Sommige vrouwen vinden het fijn om Dochters van de Maan of het Pad van het MaanRitme vooraf te volgen.
Weet dat tijdens het Pad van MaanMagie je in de 1e Spiraal als ”huiswerk” het Pad van het MaanRitme volgt en in de 2e Spiraal Dochters van de Maan. Daar hoef je niet extra voor te betalen.

Het is belangrijk dat je goed engels kunt lezen en verstaat.

We raden je aan om in de Eerste Spiraal gemiddeld 4-6 uur per week te reserveren aan de opdrachten, het innerlijke werk en het schrijf- en leeswerk; een ”dagdeel”, dat kan een avond zijn of juist een ochtend, daar waar het in jouw leven past.
De praktische opdrachten hebben soms een vorm die in een bepaalde periode 10-20 minuten per dag nemen.

In de Tweede Spiraal zal het eerder 6-8 uur zijn.

We komen samen in de cirkel tijdens de 7 Poorten van de Eerste en de Tweede Spiraal en tijdens de MaanTempelvieringen.
Maantempelvieringen zijn vaak in de avond, soms op een weekenddag overdag en soms virtueel.

Per jaar werk je aan 3-4 intervisieopdrachten met één of meer cirkelzusters en hebt je 2-3 persoonlijke intervisiegesprekken.

Vanzelfsprekend is inbegrepen:

 • de buitenlandreis,
 • alle biologische, vegetarische maaltijden (=lunch/diner/sapjes/lekkers/thee)
 • account & abonnement op de online leeromgeving
 • alle MaanTempelvieringen
 • deelname aan het Pad van het MaanRitme
 • deelname aan Dochters van de Maanworkshops
 • alle 1-op-1 persoonlijke begeleiding door Karin
 • healings, 1-op-1 sessies, massages etc in 2e spiraal
 • de hotel-overnachtingen in Poort 7
 • materialen en begeleiding tijdens de zeven Poorten

Niet inbegrepen:

 • de overnachting(en) tijdens Poort 1-6

Voor vrouwen met een beperkt inkomen is er de mogelijkheid om in de Tempel te overnachten. Alles in goed overleg.

Een lijst van B&B’s in de omgeving (er is ruim aanbod binnen 15 minuten rijden) is beschikbaar; met mooi weer kun je een tentje opzetten op het terrein van de Cruydthof; een keukentje, douche en toilet zijn aanwezig voor de kampeerders

De locatie van de MaanTempel, waar we tijdens de Poorten zijn, is op De Cruydthof in Zoelen.
Zoelen is een prachtig lintdorpje in de Betuwe, het Appelland van Nederland.

adres: Hogestraat 27, 4011 KA, Zoelen

De Tempel heeft bepaalde openingsuren (wisselend per seizoen); op die momenten kun je altijd binnenlopen om in alle rust te mediteren, te lezen, voor een healing of een kaarsje te branden.

 1. je meldt je aan via het formulier hiernaast aan voor een kennismakingsgesprek; Karin neemt contact met je op en we spreken een datum en tijd af
 2. in het kennismakingsgesprek bespreken we of dit intensieve Pad de juiste keuze voor jou is , wat jouw motivatie ervoor is en kun je al je verdere vragen stellen
 3. blijft jouw en onze JA; dan betaal je aan (€190,=) en begint rond de Herfstequinox de voorbereiding voor de Poort van het Innerlijk Kompas; de drie restbetalingen (€500,=) volgen in november, januari en maart.

Heb je nog onbeantwoorde vragen over dit pad?

Stuur een mailtje naar info@maantijd.nl

Een Voorproefje