Pluk, als de dauw wat van de bloemen is omdat de dag is gestart, een vergiet vol mooie rozenblaadjes. Iedere geurende roos is geschikt; juist ook wilde rozen en hondsroos.

Ikzelf pluk liever een paar blaadjes van veel rozen dan dat ik hele bloemen weghaal….kijk wat voor jou klopt.

Dank Moeder Natuur.

Laat vooral het hartje met meeldraden en stamper zitten.Kook (met wat soda) een aantal (weck)potjes (per vergiet vol blaadjes ongeveer formaat jampot) uit en zet ze omgekeerd op een schone theedoek te drogen.

The red rose whispers of passion, And the white rose breathes of love; O, the red rose is a falcon, And the white rose is a dove.

John Boyle O’ReillyDruk de rozenblaadjes er in, prop het potje driekwart vol en duw het goed aan.Als olie smelt ik geurloze organic kokosolie 3 delen op 1 deel zonnebloemolie. de warme olie giet ik over de bloemen totdag ze onder staan. Blaadjes nog eens goed aandrukken/lucht eruit en nog eens aanvullen.

Je kunt ook amandel-of jojobaolie gebruiken.
Persoonlijk vind ik amandelolie snel vies ruiken en zijn dit best prijzige produkten. Ook hier: wat jij kan betalen en prettig vindt.De gesloten pot gaat 2-3 weken op een fijn plekje in de zon voor een raam op het zuiden.
Dan filteren zodat de blaadjes en andere dingetjes eruit zijn; ik gebruik een trechter met een koffiefilter, een linnen doekje erin kan ook.

En dan: lekker smeren en genieten van de heerlijke geur.

Kortom: voor een vergiet geplukte rozenblaadjes heb je een schone jampot nodig, ongeveer 5-6  lepels kokosolie en 2-3 lepels zonnebloemolie, een schone theedoek, een pannetje om de olie in te smelten en 15 minuutjes tijd.

Geniet.

Tip:
Gebruik de rozenolie bijvoorbeeld om in een cirkel bij elkaar wat op de handpalmen of polsen te smeren terwijl je de vrouw naast je met wat woorden welkom heet.
Inspiratie Bibliotheek

Aanmelden

Inspiratie

 • Door de Sluiers: The Ancients

  Een reis door Lijf&Lineage. Door jou en je VoorMoeders, verbonden in het Land.

  Een openende en helende reis naar de Ouden in jouw VoorMoederlijn.

  ⬇️Scroll voor meer info en data ⬇️

 • 13 Manen MaanBuideltjes (2021-2022)

  Deze nieuwe MaanBuidel ''reis'' door het MaanJaar zal in het teken staan van iets heel bijzonders: we gaan namelijk werken met de symbolische Mandala door de Zodiac, met daarnaast de astrologie en astronomie van de 13 (!!) dierenriemtekens; we combineren die energie van de Volle Maan met Ritueel en creatie-manifestatie.

  Ben je gewend om in de 12 tekens astrologie te denken dan wordt dit mind-blowing voor je! Heb je nog nooit gewerkt met dierenriemtekens en/of de Maan dan is dit een uitdagende start die je direct op een bijzonder Pad brengt 😉 !

  Scroll voor meer info ⬇️

 • In de Vlam van de Roos: de VenusCyclus

  Na de Maan is de planeet Venus grote delen van het jaar zichtbaar als OchtendSter of als AvondSter. Op dit moment, najaar 2021, is Zij in Haar Seizoen van Stijgende AvondSter.

  Haar Cyclus duurt 8 jaar en Ze beschrijft een prachtig bloemvormig patroon: de Roos. Aan ieder van de vijf bloembladeren besteden we één Cirkel.

  Jacqueline van den Biggelaar en Karin Persons delen hun kennis en magie met je over gnostiek, Godinnen, astrologie, symboliek en een beetje astronomie ;-). En we beleven al dat!