Pluk, als de dauw wat van de bloemen is omdat de dag is gestart, een vergiet vol mooie rozenblaadjes. Iedere geurende roos is geschikt; juist ook wilde rozen en hondsroos.

Ikzelf pluk liever een paar blaadjes van veel rozen dan dat ik hele bloemen weghaal….kijk wat voor jou klopt.

Dank Moeder Natuur.

Laat vooral het hartje met meeldraden en stamper zitten.



Kook (met wat soda) een aantal (weck)potjes (per vergiet vol blaadjes ongeveer formaat jampot) uit en zet ze omgekeerd op een schone theedoek te drogen.

The red rose whispers of passion, And the white rose breathes of love; O, the red rose is a falcon, And the white rose is a dove.

John Boyle O’Reilly



Druk de rozenblaadjes er in, prop het potje driekwart vol en duw het goed aan.



Als olie smelt ik geurloze organic kokosolie 3 delen op 1 deel zonnebloemolie. de warme olie giet ik over de bloemen totdag ze onder staan. Blaadjes nog eens goed aandrukken/lucht eruit en nog eens aanvullen.

Je kunt ook amandel-of jojobaolie gebruiken.
Persoonlijk vind ik amandelolie snel vies ruiken en zijn dit best prijzige produkten. Ook hier: wat jij kan betalen en prettig vindt.



De gesloten pot gaat 2-3 weken op een fijn plekje in de zon voor een raam op het zuiden.
Dan filteren zodat de blaadjes en andere dingetjes eruit zijn; ik gebruik een trechter met een koffiefilter, een linnen doekje erin kan ook.

En dan: lekker smeren en genieten van de heerlijke geur.

Kortom: voor een vergiet geplukte rozenblaadjes heb je een schone jampot nodig, ongeveer 5-6  lepels kokosolie en 2-3 lepels zonnebloemolie, een schone theedoek, een pannetje om de olie in te smelten en 15 minuutjes tijd.

Geniet.

Tip:
Gebruik de rozenolie bijvoorbeeld om in een cirkel bij elkaar wat op de handpalmen of polsen te smeren terwijl je de vrouw naast je met wat woorden welkom heet.