Pluk, als de dauw wat van de bloemen is omdat de dag is gestart, een vergiet vol mooie rozenblaadjes. Iedere geurende roos is geschikt; juist ook wilde rozen en hondsroos.

Ikzelf pluk liever een paar blaadjes van veel rozen dan dat ik hele bloemen weghaal….kijk wat voor jou klopt.

Dank Moeder Natuur.

Laat vooral het hartje met meeldraden en stamper zitten.Kook (met wat soda) een aantal (weck)potjes (per vergiet vol blaadjes ongeveer formaat jampot) uit en zet ze omgekeerd op een schone theedoek te drogen.

The red rose whispers of passion, And the white rose breathes of love; O, the red rose is a falcon, And the white rose is a dove.

John Boyle O’ReillyDruk de rozenblaadjes er in, prop het potje driekwart vol en duw het goed aan.Als olie smelt ik geurloze organic kokosolie 3 delen op 1 deel zonnebloemolie. de warme olie giet ik over de bloemen totdag ze onder staan. Blaadjes nog eens goed aandrukken/lucht eruit en nog eens aanvullen.

Je kunt ook amandel-of jojobaolie gebruiken.
Persoonlijk vind ik amandelolie snel vies ruiken en zijn dit best prijzige produkten. Ook hier: wat jij kan betalen en prettig vindt.De gesloten pot gaat 2-3 weken op een fijn plekje in de zon voor een raam op het zuiden.
Dan filteren zodat de blaadjes en andere dingetjes eruit zijn; ik gebruik een trechter met een koffiefilter, een linnen doekje erin kan ook.

En dan: lekker smeren en genieten van de heerlijke geur.

Kortom: voor een vergiet geplukte rozenblaadjes heb je een schone jampot nodig, ongeveer 5-6  lepels kokosolie en 2-3 lepels zonnebloemolie, een schone theedoek, een pannetje om de olie in te smelten en 15 minuutjes tijd.

Geniet.

Tip:
Gebruik de rozenolie bijvoorbeeld om in een cirkel bij elkaar wat op de handpalmen of polsen te smeren terwijl je de vrouw naast je met wat woorden welkom heet.
Inspiratie Bibliotheek

Aanmelden

MaanMijmering & Namen Noemen

januari 30 @ 20:20 - 21:21

Zwarte Maan Cirkel

januari 31 @ 19:19 - 22:22

Dochters van de Maan ~ ”Artemissen”

februari 15 @ 20:00 - 22:22

Het Magdalena Pentagram ~ OpeningsCirkel

februari 22 @ 19:19 - 22:22

Hoedster-Workshop

maart 11 @ 10:10 - 16:16

Dochters van de Maan ~ Heilig Vuur

maart 18 @ 20:00 - 22:22

Pad van MaanMagie ~ de Poorten voor Cirkel ’22 gaan open

maart 20 @ 16:32 - september 23 @ 02:04

Inspiratie

 • MostMoonFood (extra seizoen)

  Je volgde al eerder het MoonFood en MoreMoonFood Leef- en Lijfstijlprogramma.

  Dan weet je dat we telkens de informatie en recepten aanpassen aan de nieuwste kennis en aan dat wat er nu aan de hemel en in de berm staat!

  Hoe zou het zijn om opnieuw -lekker fris en actief- weer alle recepten&boodschappen- Maan-en wildpluk-mailings te ontvangen? En natuurlijk de nieuwste info!

 • MaanCirkel

  MaanCirkels is 2022

  ⏬ scroll naar beneden voor meer info en om je aan te melden⏬ In de agenda vind je telkens meer over de intentie waarmee we op een bepaalde datum werken.

 • In de Vlam van de Roos: de VenusCyclus (voorjaar)

  Na de Maan is de planeet Venus grote delen van het jaar zichtbaar als OchtendSter of als AvondSter. Op 9 januari 2022 start een nieuwe synodische Cyclus van 19 Manen van de planeet Venus.

  Dit is het tweede blad van de VenusRoos.