06/09/2019 - 10:15 - 15:45

Zoelen (bij Tiel)

De Roep
hoeden-van-rode-tentJe hebt diep in jezelf het verlangen gevoeld naar Sisterhood.
Naar bij elkaar komen van vrouwen in een veilige en warme setting om met elkaar de verhalen van ons leven te delen.
Om alle facetten van het vrouw zijn in deze tijd met elkaar te delen.
Om gehoord te worden en om echt te luisteren.
Om te troosten en getroost te worden.
Om te lachen, te huilen, te dansen, aangeraakt te worden, begrepen te worden, te kunnen ontspannen, te kunnen rusten….temidden van zusters.

Jij hebt die roep gehoord, diep in je hart en ziel, om dit te bieden aan vrouwen.
Om een bedding te creëren waarin dit mogelijk is.
En dan?

Een cirkel is meer dan…
Een VrouwenCirkel, een MaanCirkel zoals een Rode Tent….wat is dat meer dan een paar mooie (rode) lappen ophangen, een paar kaarsjes aansteken en met liefde en aandacht thee schenken en luisteren?
Niets en alles!
Ja, het gaat om dat kopje liefde en de oprechte aandacht. En ja, met de rode lappen en stoffen maken we een warme ‘baarmoeder’ voor vrouwen. Dat is genoeg!

En ook is er meer!

Zoveel meer, van A tot Z

 • Want hoe houd je een deelcirkel (sharing circle) en belangrijker nog, hoe houd je die cirkel veilig voor alle vrouwen?
 • Hoe kun je ervoor zorgen dat jij niet doodmoe uit je cirkel komt als hoedster?
 • Hoe ver reikt jouw verantwoordelijkheid voor de vrouwen die aanwezig zijn?
 • Wat doe je met ‘lastige’ vrouwen, hoe zet je grenzen en hoe bewaak je ze?
 • Welke werkvormen kies je of kies je voor het laten ontstaan. En als je daarvoor kiest, hoe doe je dat?
 • Wel of niet een thema in de cirkel?
 • Waarom is een Rode Tent een Maancirkel en wat zeggen die Maanenergieën eigenlijk?
 • De Maan in een bepaald teken van de dierenriem geeft ook een bepaalde energie. Wat kun je daarmee?
  En hoe is jouw eigen cyclus van belang?
 • Hoe wordt jouw MaanCirkel meer dan een gewone vrouwenbijeenkomst: een Tempel met ‘sacred space’ (heilige ruimte)?
 • Wat zijn fijne muziekjes en boeken voor jouw cirkelonder de Volle Maan, Donkere Maan of Nieuwe Maan? Wat zijn handige tips en tools?

Kortom: het opzetten en hoeden van een VrouwenCirkel, MaanCirkel of Rode Tent van A tot Z, van aankondiging tot het moment van afbreken (en daarna).

Waarom wij en waarom in dee tijd?
Op de eerste plaats voor wortels en voeding.
Toen ALisa Starkweather vele jaren geleden de Red Tent Temple Movement startte heeft ze die opgezet als een zogenaamde ‘grassroot movement’.
Zij gaf het wortels en voeding, maar waar en hoe het bovenkomt en opgroeit is aan de cultuur, tijd, behoefte en eigenheid van vrouwen daar op dat moment. In Nederland heeft dat een ander en eigen gezicht dan in bijvoorbeeld Spanje; zo nemen we hier een eigen beker mee…hoe dat vanuit die allereerste Nederlandse Rode Tenten zo gegroeid is vertellen we je graag op deze interactieve workshop!

Deze wortels en voeding zorgden ervoor dat begin 2013 de eerste plantjes boven kwamen en Nederland. En, dat die zomer al direct de eerste bloemen zichtbaar werden in Nederland en België.
Na al die jaren zijn er inmiddels tientallen, meer dan honderd heel verschillende bloemen tot bloei gekomen, allen tot in de puntjes verzorgd door lieve tuinvrouwen, de Hoedsters van de Rode Tent.

alisa-starkweatherEn deze prachtige bloemen worden maan(de)lijks bezocht en gekoesterd door vele honderden vrouwen en meisjes. In de cirkel klinken de verhalen die zij elkaar vertellen.
Eén van deze verhalen is het verhaal van de nederlandstalige Rode Tenten, een verhaal dat veel van ons (nu nog) wel kennen en een verhaal dat verteld mag blijven worden. Dat verhaal is verweven met de kennis van ALisa, die niet alleen werd doorgegeven via de film ‘Things we don’t talk about’, maar ook via de maandelijkse chats en vragenuurtjes die ALisa zelf in die beginfase van de Red Tent Temple Movement hield.

We willen jou voeden, via de wortels, met de verhalen uit de Nederlandstalige Maancirkels, geworteld in de Red Tent Temple Movement maar bloeiend op Nederlandse klei, zandgrond, veen of turf.

Deze intensieve en superpraktische workshop wordt gegeven door Karin Persons en Corrine Baard, beiden sinds 2013 Hoedster van een maan(de)lijkse Rode Tent, de Rode Tent op het Lorelei Vrouwenfestival en gidsen in vele andere MaanCirkels, vrouwenrituelen en MaanReizen.

Beiden hebben Fierce Feminine Life II van Alisa Starkweather (grondlegster van de Red Tent Temple Movement) gevolgd.
Corrine heeft daarnaast de Red Tent Women’s Circle Facilitator gevolgd van Tanishka Moonwoman, Wilde Wijsheid bij Eruname, is ovaat in de Orde van Barden, Ovaten en Druiden, deed Womens’ Way van Charlotte Ramya Norell en is kruidengeneeskundige en gecertificeerd healer bij Alana Fairchild;
Karin volgde oa de `Red Tent Revival’ en ‘Pleasure Tribe’ van Kirstin Sweeting Morelli, Womens’ Way van Charlotte Ramya Norell, de 2-jarige opleiding tot Maanpriesteres bij Wilde Wijze Vrouw en is gecertificeerd healer-practitioner (Soul Healing Intensive bij Kathy Jones in Avalon/Glastonbury).

Beiden hebben beiden ruime kennis en ervaring met het begeleiden van vrouwengroepen en rituelen in binnen- en buitenland.
Op het Pad van de MaanMagie, het PriesteresPad van Maantijd zijn zij je Gidsen.

Praktische info
De workshop vindt plaats op de Cruydthof in Zoelen (bij Tiel).
Uiteraard is er uitgebreid tijd om vragen te stellen en met elkaar te delen over wat we zoal tegen (kunnen) komen in onze Rode Tenten.
De kosten voor de hele dag (en natuurlijk koffie, thee en lekkers) is € 65,00 p.p. Lunch is potluck.
Je neemt alle informatie uit de workshop (plus nog veel meer info!) mee in de vorm van een prachtig cursusboek ‘’Hoedster van de Rode Tent ~ Over het houden van MaanCirkels en Vrouwencirkels in de Lage Landen’’ dat je bij de workshop cadeau krijgt.

Er is plaats voor maximaal 13 vrouwen in de cirkel.
Als er minder dan 6 aanmeldingen zijn kan het zijn dat we er voor kiezen om de workshop niet door te laten gaan; we zoeken dan naar een alternatief.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.