Rode Tent Landsmeer. Thema: gevoelens en behoeften - 15/02/2018

 • doeken-bollenstreek
 • goede-voornemen
 • banner-15-5-18-gev-en-beh

Rode Tent Category: met Donkere MaanRode Tent Tags: landsmeer en geweldlozecommunicatie

Profile
Profile
More Info
Photos
Map
Reviews
Related Listing
Hoedsters
 • Lieve vrouw, Je bent van harte welkom bij Rode Tent Landsmeer. Elke nieuwe maan is de fijne Rode Tent zolder bij Marja weer verlicht, verwarmd en voorzien van theetjes en lekkere hapjes, en met een fijne cirkel vrouwen natuurlijk.

  Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik vind het lang niet altijd makkelijk om te weten wat goed voor me is. “Volg je hart” is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Inmiddels ben ik het stapje bij stapje aan het leren. Wat bleek, ik was me te weinig bewust van mijn gevoelens, van de sensaties in mijn lichaam, de lichtjes die bij je gaan branden, de signalen die de richting aanwijzen van je behoeftes.
  Voordat ik de Rode Tent kende heb ik een aantal jaar elke twee weken aan een peer-to-peer oefengroep in Geweldloze communicatie deel genomen. In die periode heb ik geleerd woorden aan mijn gevoel te geven en zicht te krijgen op wat belangrijk voor mij was. Je behoeftes liggen namelijk dicht bij datgene wat je belangrijk vind in het leven en de waarden die je wilt nastreven.
  Veel vrouwen zijn erg gericht op anderen en nemen de gevoelens en behoeften van hun naasten haarfijn waar. Dat is een kwaliteit waarmee we bij kunnen dragen aan het welzijn van anderen, maar is het niet tegelijk een valkuil? Hoe zorg je ervoor dat je zicht houdt op je eigen behoeften en goed voor jezelf zorgt? Uit een leeg vat kan je immers niet tappen. 
  De Rode Tent is een plek waar je je gevoelens over wat dan ook kunt uitspreken. Maar ook is er ruimte om aan te geven waar je behoefte aan hebt en daarom vragen vinden veel vrouwen moeilijker dan wat ook. Ik denk dat Geweldloze Communicatie handvatten biedt voor meer openheid, diepgang, veiligheid en verbinding. Ik wil graag een oefening doen om dat te kunnen ervaren, maar deze Rode Tent is geen workshop. Ik wil vooral graag delen over werken met je gevoelens en behoeftes. Wat helpt jou om je gevoelens serieus te nemen en richting van je leven te bepalen.
  De avond kent weer de gebruikelijke elementen: even aankomen in aandacht, afstemmen op het thema, dit keer met een oefening en wat uitleg en demonstratie van Geweldloze Communicatie en natuurlijk de sharing circle met de talking stick en aan het eind kijken we even hoe we het mooi kunnen afsluiten: zingen, godinnenkaart trekken maar hoe dan ook in verbinding, met jezelf, de cirkel en de vrouwencirkels met nieuwe maan elders in het land.
  Praktisch:

  De Rode Tent is op de zolder van Marja’s huis. We hebben die aangekleed met veel doeken, kussens en kleden. Het kan lekker zijn om warme sloffen mee te nemen en misschien een omslagdoek of dekentje. Als je het leuk vind kan je rood(achtige) kleding dragen.

  De Rode Tent vindt op dinsdagavond 15 mei plaats. We beginnen om 19:30 uur, maar je bent welkom vanaf 19:00 om even rustig aan te komen en bij te praten met de andere vrouwen.
   We eindigen om 22:00 uur.
  In de Rode Tent kun je naast rusten op de kussens en kleden ook genieten van theetjes en lekkers. Een donatie voor de onkosten is dan fijn.

  Wil je er deze keer graag bij zijn? Stuur dan even een mailtje naar rtlandsmeer@gmail.com zodat we je verdere details kunnen sturen.

   

 • Hoedsters: Agnes van Diepen, Marja Wijntje
  Addres: Landsmeer
  Landsmeer
  Noord-Holland
  1121
  Netherlands
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

 • Hoedsters: Agnes van Diepen, Marja Wijntje