• groningen
 • gron

Rode Tent Category: met Donkere MaanRode Tent Tags: groningen

Profile
Profile
More Info
Photos
Map
Reviews
Related Listing
Hoedsters
 • Een bijeenkomst waarin allerlei vrouwen iedere maan (d) rond nieuwe maan samen tijd doorbrengen, om te delen en zusterschap te ervaren.
  Lieve vrouwen,

  Vanaf mei 2014 organiseren wij, Margriet Les en Judith Meijer, met enige regelmaat een ‘Red Tent’ bijeenkomst in de stad Groningen.

  Wat is een Rode Tent?

  De ‘Red Tent’ is gebaseerd op het boek van Anita Diamant waarin ze vertelt hoe duizenden jaren geleden vrouwen iedere maan (d) rond nieuwe maan samen tijd doorbrachten. Hier werden lief en leed gedeeld, rituelen uitgevoerd, verhalen verteld, kennis rondom geboorte en geneeskrachtige kruiden doorgegeven en gezongen, oftewel zusterschap ervaren.

  Vandaag de dag ontstaan er wereldwijd weer allemaal nieuwe Red Tenten voor vrouwen van alle leeftijden, van allerlei komaf, met allerlei beroepen, met welke huidskleur dan ook. Wat er gedeeld wordt is het vrouw-zijn. De hedendaagse Rode Tent is een bijeenkomst rond nieuwe maan op een fijne ‘women-only’ plek: een warme, rood aangeklede ruimte, waar vrouwen samenkomen en waar even niets hoeft. In een Red Tent kan worden gepraat, gezwegen, gelachen, gehuild, geknuffeld, gedanst, gemediteerd, gemasseerd………veel mag, niets moet. Er alleen maar zijn, is ook prima! We delen verhalen van ons leven en we proberen te luisteren zonder oordeel en met respect voor elkaar. Er hoeven geen oplossingen en adviezen te worden aangedragen; gehoord en gezien worden, daar gaat het om.
  Dit is helend voor ons zelf maar daarmee ook voor alle vrouwen en de wereld om ons heen.
  Isadora Gabrielle Leidenfrost heeft een prachtige documentaire gemaakt over de Red Tent movement: “things we don’t talk about”, zie trailer op www.redtentmovie.com/trailer.html

  Red Tent Groningen

  De Rode Tent Groningen is de 20e Red Tent in Nederland. Voel je dat je hier graag bij wilt zijn, wees dan welkom! Onze gedachte is om in de Red Tent bijeenkomsten soms met een thema te gaan werken, maar ook ruimte te geven aan wat er wil ontstaan. Het is vrouwelijk, het stroomt, het vormt zich organisch.

  Inspiratie:
  Om het vrouw-zijn met elkaar te vieren, kunnen we elkaar inspireren in het vrouw-zijn.
  Het zou leuk zijn als je iets kunt meebrengen waar jij je in het vrouw zijn door laat raken. Dat kan in elke vorm maakt niet uit, beeld, woord of zelfs geluid…

  Inloop vanaf 19.30 uur om elkaar te begroeten, een kopje thee te drinken en te socialisen.
  Omdat de avond voorbij vliegt en vanwege de privacy, willen we graag om 20.00 uur beginnen en gaan dus de ‘tentdeuren’ ook dicht om 20.00 uur.

  Waar:
  Aan de Koninginnelaan 85, 9717 BR Groningen

  Bijdrage:
  Naast je aanwezigheid en inbreng tijdens de avond, vragen wij ook een donatie als bijdrage in de kosten van de huur, de inrichting van de ruimte, de thee, etc. Hiervoor staat een rood harten doosje in de tent waarin je je bijdrage kunt stoppen.

  Meenemen:
  Een matje of kussentje om op te zitten, dekentje of sjaal, sokken of sloffen. Als je zin hebt om een muziekinstrument of iets dergelijks mee te nemen, doe dat gerust. Daarnaast is iets lekkers om te delen voor bij de thee ook altijd fijn (b.v. chocola, zuidvruchten, nootjes)

  Dresscode:
  Als je het leuk vindt mag je kleding / accessoires dragen in de kleuren rood, paars, roze, oranje.

  We ont – moeten je graag
  Lieve groeten,
  Margriet en Judith

 • Hoedsters: Margriet Les en Judith Meijer
  Addres: Koninginnelaan 85
  Groningen
  Groningen
  9717 BR
  Netherlands
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

 • Hoedsters: Margriet Les en Judith Meijer