Van alle dierenriemtekens is Ram de eerste en Vissen de laatste. Het eerste is een vuurteken en de tweede is een waterteken. Voor het geval je het niet weet: er zijn ook aarde- en luchttekens; maar dat terzijde. Twee jaar geleden (nog maar) stapten een ram-vrouw en een vissen-vrouw een pad op met elkaar, waarvan we geen idee hadden waartoe het nog allemaal zou leiden. We kenden elkaar oppervlakkig en besloten – vanuit een ontdekking dat we allebei nogal warm liepen voor ‘vrouwenzaken’- om samen een boekje te schrijven voor jonge meiden over de vrouwelijke cyclus, de menstruatie en zo nog wat zaken die best handig zijn voor meisjes en vrouwen om te weten (denk: voorbehoedsmiddelen, alternatieven voor wegwerp menstruatieproducten etc.). Maar daar gaat het nu niet om. Kijk, ik ben dus Vissen-vrouw en kan me redelijk snel verliezen in ‘verhalen’ en details. Om nog maar te zwijgen van over hoe ik me kan verliezen in (dag)dromen en fantasieën.  Gewoon, omdat ze mijn wereld mooier en soms ook wat makkelijker maken. Maar zoals gezegd, daar gaat het nu niet om.

We gingen dat boekje dus schrijven en besloten vervolgens ook om het zelf uit te geven. Dat had de Vissenvrouw niet zo snel gedaan. Maar de Ram-vrouw wel! Voordat de Vissen-vrouw twee keer met haar wimpers had geknipperd, had de Ramvrouw met haar vurige enthousiasme, al meerdere opties uitgezocht en uitgewerkt. Nou ja, en zo hadden we in maart dus plannen om een boekje te schrijven en hadden we in juni een bedrijf samen. Die Vissen-vrouw met die Ram-vrouw.

Tot op heden gaan het water en het vuur prima samen! Je kent vast de uitdrukking wel: ‘het is water en vuur’ en dat is meestal niet positief bedoeld. Maar als je de twee, met een mooie alchemistische formule mengt, krijg je vuurwater. En daar kun je dan vervolgens weer mee tot grote hoogten komen. Maar hoe hoog het vuur ook oplaait, er is altijd een beetje water in de buurt om te koelen, of om de voeten even terug in de klei te steken. Maar ook: hoe ver het water soms ook over de oevers loopt en dreigt in drijfzand te blijven steken, er is altijd wel weer wat vuur om het teveel in stoom weg te laten vloeien de lucht in….Soms zijn we net een geiser, die Ram met haar vuur en die Vissen met haar water…Dan wordt het water in vuur en vlam gezet, rijst de temperatuur en worden vandaar uit, vanuit de bubbels en het schuim van de geiser, nieuwe dingen geboren. Maantijd – want zo heet ons bedrijf – is soms net een hot tub 🙂

Waar de een soms droomt en fantaseert, pakt de ander met haar enthousiasme en doelgerichtheid de zaken op die nodig zijn om dromen te laten uitkomen. Waardoor de ander weer heerlijk mee kan stromen. Ik zie dan een rivier voor me, soms meanderend en dromerig en dan weer wild stromend met watervalletjes en rotsen, met daarop drijvend schalen vol vuur….kleine vuurtjes om je te verwarmen, smeulende vuurtjes vol passie, kookvuren voor voeding, grote wildvuren om omheen te dansen en te vieren…

Goed, waarom ging dit nou ook alweer? Oh ja, over water- en vuurtekens dus. En hoe die in een prachtige dans samen dingen kunnen creëren. Natuurlijk had het ook over aarde- en luchttekens kunnen gaan, die dat kunnen. Of over aarde met vuur, water met lucht, lucht met vuur, water met aarde enz.

Maar hiermee wil ik iets schetsen van hoe de energieën van de dierenriemtekens werken. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat er nog zoveel meer tekens in een mens werkzaam zijn, dan alleen het zonneteken waaronder je geboren bent. Hoe bepalend het kan zijn hoe de maan stond toen je geboren werd, hoe Mars, Venus, Mercurius etc. stonden toen je geboren werd.

Maar voor nu, beperk ik me tot het dierenriemteken waar de zon in stond. In ons voorbeeld in Ram en Vissen dus. De energie van de dierenriemtekens zijn niet alleen maar merkbaar in mensen of in maanden waarin dat teken door de zon wordt geregeerd, maar ook de dagen hebben energieën. De dag energie wordt bepaald door het teken waar de maan in staat. Die energie blijft twee a drie dagen in een teken en beweegt dan verder. Soms staat de maan een paar uur niet in een teken, dat noemt men Void of Course, een soort luchtledige.

Goed, die dagen hebben dus energieën waarmee de dagen ‘gekleurd’ worden. Een dag waarop de maan in Ram staat – om maar even bij deze voorbeelden te blijven – geeft dus een heel andere energie dan een dag waarin de maan in Vissen staat. Daaraan gekoppeld heeft eeuwenlange ervaring en onderzoek opgeleverd dat er bepaalde werkzaamheden in huis of tuin beter wel of niet gedaan kunnen worden. Of dat bepaalde voeding op bepaalde dagen veel beter voor je is dan op andere dagen.

Nou, met al deze kennis en nog zoveel meer (!) werken we in de Paden van de Maanvrouwe. Het Pad van het Maanritme dat je kennis laat maken en je veel informatie geeft over allerlei ritmes in de natuur, in de seizoenen, in je eigen lichaam en je daardoor inzicht geeft in de toppen en de dalen die er zijn in die ritmes. Het geeft je handvatten hoe je daarmee kunt werken waardoor je veel meer rust in je leven zult ervaren. En het Pad van de Volle Maan dat bij iedere Volle Maan vertelt in welk teken van de dierenriem het staat, welke energieën daarbij horen en afgeleid daarvan je laat kennis maken met godinnen en kruiden. En altijd een ritueel dat je met de volle maan voor jezelf kunt doen of eventueel met anderen kunt doen. En natuurlijk hebben beide paden hun opdrachten zodat je de hele maand door bezig kunt zijn met Maan, met ritmes en energieën. Paden die gaan over dingen die je in de buitenwereld waar kunt nemen, maar die uiteindelijk altijd gaan over dat wat er in jou leeft en gezien wil worden.

Terug naar de Ram en de Vissen. En naar de Kreeft, de Boogschutter, de Tweelingen, de Waterman, de Leeuw, de Maagd, de Schorpioen, de Stier, de Steenbok en de Weegschaal (N.b.: dit is een willekeurige volgorde, voordat iemand me tot de orde gaat roepen). Allemaal hebben ze mooie kwaliteiten én kantjes waar je rekening mee kunt houden. Boeiende materie he? Wij vinden van wel eigenlijk.

Mocht je ook meer van dit willen en daarnaast nog een flinke dosis magie in je leven (waarover dan weer andere keer wat uitgebreider), dan is het Pad van de Maanvrouwe misschien een pad voor jou. Je kunt ervoor kiezen om eerst 13 manen lang met het ene en dan 13 manen lang met het andere pad bezig te zijn, maar er zijn ook vrouwen (dat moeten haast wel vuurtekens zijn 😉 ) die ze beiden tegelijkertijd volgen. Dat kan, dat bijt elkaar niet.

Hier (Volle Maan) en hier (MaanRitme) vind je alle informatie om je aan te melden.  Alle tekens zijn van harte welkom 🙂

Inspiratie Bibliotheek

Poort van de Vrouwelijke Essentie

februari 2 - februari 3

Open Tempel

februari 17 @ 11:00 - 16:00

TempelAvond ~ Rode Tent ~ MaanCirkel

februari 17 @ 19:19 - 22:22