In 2022 is het HerfstDuister een duo: eerst een ZonDuister op 25 oktober, die in bepaalde visies als Lunar Samhain wordt gezien.
En dan volgt een Volledige MaansVerduistering op 8 november; die dag is voor mij DE datum van Lunar Samhain.

Zoals je eerder kon lezen wordt aan Verduisteringen de betekenis gegeven van InZicht in iets dat tot dan onzichtbaar is.
Iets dat plotseling zichtbaar wordt alsof het uit dat tevoorschijn Duister komt en je er ineens, soms voor de eerste keer, een heldere Blik op hebt.

Er mee aan de slag
Misschien weet je dat we uit een tijd met veel retrograden komen.
Mercurius ging 2 oktober weer direct, Pluto op de 6e en Saturnus zal de 23e weer direct gaan lopen.

Venus is afgedaald als MorgenSter en hangt in de Onderwereld; daar zal Zij op 22-10-22 door de Zon tot leven worden gekust en HerRijzen als AvondSter, ”Koningin van de Hemel”.
De punt van de VenusSter staat 29’26” in Libra; dat is voor het eerst sinds 1771. Tot het sluiten van de LeeuwenPoort in 2023 zal deze Libra-energie er zijn.
Libra/Weegschaal is het huis waarin Venus ”thuis” is, net als in Stier. Dat zijn de twee sterrenbeelden die verbonden zijn met planeet Venus; in Stier gaat dat over liefde voor aards sensueel genieten van lijf~liefde~luxe; in Libra gaat Venus over liefde voor de schoonheid van harmonie en balans, voor de vereniging met de ”andere” kant, met de ”tegen”pool als yin&yang, over de paradox van overeenkomsten vinden in het/jouw tegendeel.

De Verduisterde Zon staat, net als de Donkere Maan, in Scorpio. Die Donkere Maan zal uitgroeien tot een Volle Maan in Stier; dat andere Venus-huis! En die Volle Maan is Verduisterd.

De planeet van Liefde&Schoonheid in haar Libra-huis en de Maan -symbool voor oa ons emotionele lichaam en ons Yin- in het Venus-huis Stier totaal verduisterd door de Schaduw van de Aarde, die het Licht van de Scorpio-Zon, het Licht van Transformatie, er op wil schijnen.

Dat alles zou je kunnen lezen als:

Maan- & Zonsverduistering & VenusKus
* Waar laat jij je emoties jouw Zelf verduisteren?
Waar regeren jouw emoties en kun je niet langer vanuit een plek van objectieve compassie naar een situatie kijken?

* In de periode van begin januari tot nu, welke vastheid/welk bezit/welke aards patroon/welke waarde heb je (misschien onvrijwillig) opgegeven. Herken je de ruimte die dat nu geeft?
Hoe is de Dood van dit vast bezit/patroon/waarde getransformeerd in een schat om uit te delen voor Harmonie en meer balans in het Grotere Geheel?
Welke schat neem jij voor jezelf uit die ervaring mee als je naar de LeeuwenPoort ’23 toe HerRijst als Vorstin?

Thematiek om over te delen in de Cirkel
Het Oog in de Storm:
* Waar en hoe vind jij jouw gronding als alles om je heen verandert?
* Wat geeft/gaf jou houvast in tijden dat iets je op je grondvesten doet schudden?

Wil je in dit Samhain-Seizoen dieper kijken naar de patronen in je BloedLijn?
Dan is Door de Sluiers misschien iets voor je; tot 31 oktober kun je nog instappen.

Nieuwsgierig naar alle Ogen, Blikken en meer?
…de Magische Dagen van 2022 komen eraan…
Vanaf 22-10-22 om 22.22 wordt die link actief…houd een Oogje in het zeil op die datum om in de BinnenCirkel van de Magische Dagen plaats te nemen.

Leave A Comment

Inspiratie Bibliotheek

PaasPuja (start)

april 3 - april 9

Open Tempel

april 7 @ 11:00 - 16:00

Poort van de Heldin

april 20 @ 10:00 - april 21 @ 19:00