Anderhalf jaar geleden is de Maantempel gestart. Vanuit een diepe behoefte om dit – voor ons opnieuw – te creëren in de wereld. Een plek voor vrouwen. Een plek waar het veilig is op velerlei manieren. Een plek waar we samenkomen; meestal virtueel en soms fysiek. Een plek waar we delen met elkaar, vieren met elkaar en eren met elkaar. Een plek zoals die ooit bestaan moet hebben, maar tegelijkertijd ook op een manier van vandaag-de-dag. Dat dit blijkbaar resoneert met veel vrouwen is wel duidelijk. Bijna negenhonderd vrouwen hebben de moeite genomen om zich aan te melden als lid van deze community. ‘Maantempel’ raakt een snaar, blijkbaar.

Maar wat is jouw idee daar dan bij? Wat is jouw gevoel? Wat raakt er? Is het ‘maan’? Hoogstwaarschijnlijk, want zoveel vrouwen voelen zich – bewust of onbewust – enorm aangetrokken tot de maan. Is het ‘tempel’? Misschien ook wel. Veel vrouwen lijken zich levens te herinneren die ze in tempels hebben doorgebracht. Andere vrouwen worden geraakt door ‘priesteres’. Het zijn grote woorden. Er zijn vele lagen die aangeraakt worden; die wakker worden gemaakt hierdoor.

Opwinding, omdat er woorden zijn voor hoe of wat jij je voelt, zonder dat je daar ooit zo over nagedacht had of omdat andere woorden net niet de lading dekken. Nieuwsgierigheid…wat gebeurt daar, waar gaat het over? Herkenning, want ineens ben je omringd door honderden andere vrouwen die ook ‘iets met maan en zo’ hebben.

Angst is een andere emotie die bovenkomt bij veel vrouwen. Angst om minimaal niet meer voor vol te worden aangezien, angst om belachelijk gemaakt te worden, angst om er niet meer bij te horen, angst om je hoofd boven het maaiveld uit te steken en ook angst die nu irreëel lijkt, maar die diep in onze cellen leeft, namelijk de angst voor fysiek geweld, voor dood, voor verbranding….

En toch…Maantempel….

Via Facebook veilige manier om je te verbinden met het vrouwelijke. Zonder dat je daar verder iets mee moet/hoeft. Dat kan en dat mag. Dat is helemaal goed. En ook wil de Maantempel meer zijn dan dat. Op dit moment is dat af en toe ook een fysieke plaats. Een plek die ook flexibel en mobiel is. Een reizende tempel, een maankaravaan J Want die Maantempel bieden we tijdens de verschillende poorten (weekenden) waar de vrouwen komen die het pad van de Maanmagie volgen. De Maantempel creëren we op de Tempelvieringen vijf keer per jaar. De Maantempel reist naar magische plaatsen zoals het Lago di Bolsena in Italie en Broceliande in Frankrijk, maar ook naar het Loreleifestival vrouwenfestival in Zeewolde. Telkens weer plaatsen waar sacred space wordt geboden, waar priesteressen zijn die de veiligheid waarborgen en waar het goddelijke vrouwelijke opnieuw haar terechte plek mag innemen. Naast het mannelijke goddelijke, dat we ook absoluut respecteren, maar waar onze focus nu niet ligt omdat het goddelijke vrouwelijke Haar plek in de wereld terug mag krijgen en dat dit alleen maar kan door vrouwen (en mannen) die daar hun volle aandacht, energie en liefde aan geven. Die dit als een roeping in hun leven voelen, als hun missie.

De Maantempel zou nog zoveel meer willen zijn en kunnen zijn. Een plaats waar mensen naar toe kunnen komen wanneer ze rust nodig hebben, heling, een goed gesprek….Misschien niet meer een fysieke plek die vast op een plaats staat en waar vrouwen hun hele leven bij elkaar leven….misschien is dat niet meer voor nu. Misschien vraagt deze tijd om andersoortige tempels. Maar wel een plek die vindbaar is voor mensen en waar ze expertise op velerlei gebied kunnen vinden, geboden door vrouwen die – naast hun geheel eigen expertise – weet hebben van de vrouwen mysteriën, van de ritmen van de maan en van de seizoenen, van hun eigen innerlijke kracht, van divinatie, van rituelen, die sacred space kunnen bieden en houden, die overgangsmomenten helpen vormgeven, die maancirkels en andere vieringen kunnen organiseren en die in diepe eerbied leven voor alles om ons heen dat leeft.

Dit en nog meer is voor ons De Maantempel. Wat is het voor jou? Wat is jouw verlangen? Waarom ben je hier? Laat vooral een reactie achter als je wilt. Wij zijn heel benieuwd naar jouw verhaal!