De MaanKaravaan is de naam voor onze ”rondreizende” MaanTempel.
MaanReizen zijn Rituele Reizen en zonder uitzondering transformerend.

De MaanKaravaan reist naar magische plekken in het buitenland om daar te genieten van samen in de cirkel zijn, van het voelen en ervaren van de kracht van Oude Plekken (bv steencirkels, Bronnen, rituele plekken), van de Paden, de Maan en de Magie daar.

Voor alle reizen heb je een fit lijf nodig, je bent niet moeilijk ter been; wij zijn veel buiten en lopen op sommige dagen heel wat af, vaak op geaccidenteerde terreinen.
Voor alle reizen heb je een fitte en open mind nodig; je kent jezelf, je behoeftes en triggers en bent bereid jezelf aan te kijken.
Als je dempende medicatie gebruikt of een psychiatrisch verleden hebt en graag meewil, neem dan vooraf persoonlijk contact op met Karin (info@maantijd.nl) om af te stemmen wat er wel en niet kan.

Onze reizen zijn telkens een combinatie van vier elementen:
* tijd om te genieten van de goede dingen van het leven; lekker eten, een glaasje wijn, heerlijke stadjes-marktjes-winkeltjes
* diepe verbinding met het Land, de Maan en elkaar; transformerende rituelen op oude Krachtplekken, samenkomsten in de Cirkel, innerlijk en creatief werk, belichaamde ervaringen
* tijd voor jezelf, YOU-time; tijd om eindelijk dat boek te lezen, te mediteren in de natuur, eindeloos te wandelen of in een hangmat te ”niksen”, precies zoals jij dat graag voor jezelf doet
* cultuur & verhalen; we verweven de verhalen, legendes en geschiedenis van daar en weven ze in door soms met een bijzondere gids/verhalenverteller -die het Land daar kent en leeft- op pad te gaan

Zo reisden we eerder naar het magische woud van Broceliande met de Nine Morgens, naar het Avalon van Brighid, Morgen La Fey en Maria Magdalena, naar de Berg van Vrouw Holle en Godin Helle, naar de Wolvenvallei met het Feeenbad in Droiteval Frankrijk en naar het Maaneiland in het Lago di Bolsena Italie… Vézelay en de Berg van Magdalena lonken…

Of we een reis een tweede maal naar een plek organiseren weten we nooit…we gaan waar de Maan ons brengt ;-).

Ken jij een magische plek en zou je willen dat wij ons er op afstemmen en de cirkel van de MaanTempel daarheen brengen (en natuurlijk wil je zelf dan ook mee!)? Neem contact op via info@maantijd.nl.

Ons eigen wenslijstje van magische plekken groeit gestaag en wie weet lukt het om ook naar ”jouw” plek te komen.

de-maankaravaan-reizen-vol-rituelen-magie-en-de-maan

Reizen na 2020
De afgelopen jaren, waarin reizen niet meer vanzelfsprekend en niet altijd zonder voorwaarden is, hebben ons geleerd dat op het laatste moment ”schakelen” nodig kan zijn. Tegelijkertijd vragen groeps-accomodaties heel veel meer financiele zekerheden dan ooit. Dat gaat goed niet samen.
Dus wat kan er wel?

Weet dat wij niet naar plekken of landen zullen gaan waar maatregelen gelden die mensen uitsluiten op basis van hun medische keuzes.
Dat is ook de reden dat we op dit moment nog steeds niet naar de Franse bestemmingen gaan.

De garantie die je van ons krijgt is dat als wij de reis niet door laten gaan, omdat bijvoorbeeld regelgeving in een land verandert, je altijd al je geld terug krijgt.
Wil jij van jouw kant kunnen annuleren terwijl de reis wel doorgaat, zorg dan voor een goede annuleringsverzekering die uitkeert bij de redenen waarom jij niet mee zou willen.

Wat kan er wel?
* Voor de MaanReizen verblijven we in deze tijd niet langer in een (luxe) groeps-accomodatie met alle catering, ieder hapje en drankje en telkens een volle koelkast 😉 met waar je maar zin in hebt…
Dat betekent dat je zelf je slaapplek met ontbijt (voordeel: naar je eigen budget en eisen) regelt.
Wel zorgen we voor een lijst met plekken waar we goede ervaringen mee hebben.
** Als we onderweg zijn op het Land reserveren we soms een restaurant (waar je opnieuw naar eigen budget dan kunt eten) en soms neemt ieder haar eigen picknick-lunch mee.
** Of je mee-eet in de avond, beslis je iedere dag opnieuw zelf; op basis van je energie en behoefte om alleen of juist samen te zijn; wij geven op veel avonden een passende suggestie (en weten natuurlijk de allerleukste plekjes); juist als we in de avond een cirkel of ritueel hebben en je soms beter beperkt en soms beter goed aardende eet).

Maanreizen dit jaar