Hondsmoe tijdens de Hondsdagen?

Je bent nu hier: ://Hondsmoe tijdens de Hondsdagen?

Hondsmoe tijdens de Hondsdagen?

Deze periode van het jaar (eind juli-eind augustus) wordt ook wel ‘’De Hondsdagen’’ genoemd.
Een naam die te maken heeft met de ster Sirius, de helderste ster aan de hemel. Sirius is één van de sterren die samen de Grote Hond (Canis major) vormen.
Van eind juli tot eind augustus komt Sirius tegelijk op met de Zon en is daardoor niet zichtbaar; zodra je Sirius weer wel ziet zijn de Hondsdagen voorbij.

Aan de Hondsdagen is in allerlei tijden door allerlei culturen betekenis gegeven.
Hier in Nederland bijvoorbeeld metereologisch, broeierige warme dagen met onweer, maar ook hoe te handelen in huis en op het veld. Spreekwoorden als ”Tijdens de Hondsdagen maken donder en bliksemvuur de melk zuur” vertellen daar over.
De Romeinen waren bang dat honden wild werden (dus moesten die worden vastgelegd) en mensen juist lui en sloom.
Voor de Egyptenaren was het de aankondiging van nieuwe vruchtbaarheid omdat de overstroming van de Nijl nu snel zou volgen.

In 2017 hier en nu is het vandaag Donkere Maan; morgen 23 juli net voor 12 uur ‘s middags is de Maan weer nieuw.
De Donkere Maan staat archetypisch voor een volledig naar binnen gekeerde energie, voor rust, voor her-bronnen, vergelijkbaar met menstruatie in de vrouwelijke cyclus.

Betekenis geven aan de Hondsdagen vandaag de dag in je werk en /of gezin?

Canis Major

In Business on the Moon** duiden we deze periode met ‘’de teugels in handen nemen’’, met nu volharden na de shine van Midzomer.
En goede planning tijdens de Eerste Kwartier fase zorgt dat je nu ook weet waarin je kunt volharden, zonder dat je daarbij hard bent voor jezelf, maar jezelf juist voedt en verzorgt EN het werk wat moet worden gedaan doet…

Hondsdagen en Maan, spiritueel
Jezelf toestemming geven om ‘’lui’’ te mogen zijn tijdens de Donkere Maan.

‘’One reason we are so aware of boredom is our culture’s low threshold for repetition. Doing the same-old same-old is thought to be pointless. We crave variety and zest, something to pull us out of our routines. No wonder it is so difficult to maintain an early morning prayer or meditation practice!’’

Onder de nieuwe Maan is het een mooi moment om een belofte aan jezelf waar te maken en te starten met een dagelijke spirituele ‘’routine’’, een ‘’daily practice’’, zoals we dat in het Pad van de MaanMagie noemen bij gebrek aan een mooi nederlands woord.

Begin eenvoudig:
Een wekker op je telefoon activeren op een mooi tijdstip (11.11, 22.22?) met een fijne ringtone/muziekje, daarop even echt uit te ademen en een paar minuten bij je adem blijven, je voeten op de vloer te voelen en je billen op de stoel…
Het kan ook meer een iets voor je lijf zijn, zoals een yoga-practice, of een moment van prayer, een gesprek met het onnoembare, het mysterie. Een kaarsje, wierookje als focus daarbij kan fijn zijn.

Fijne Hondsdagen tijdens deze Donkere Maan!

**Heb je interesse in dit jaarprogramma dat gaat over het ervaren van meer vitaliteit in je onderneming door mee te stromen op de natuurlijkeritmen om en in je?
Dit najaar starten Leonie en Karin met het samenstellen van een nieuwe Business on the Moon cirkel voor 2018. Info erover vraag je aan via businessonthemoon@gmail.com .

2017-07-22T13:05:26+00:00

Leave A Comment