Menstruatie.
Voor de ene vrouw de normaalste zaak van de wereld, voor de andere een lastig onderwerp. Je leert ermee leven vanaf je twaalfde of je dertiende en je maakt er het beste van, want het hoort er nu eenmaal bij. Al beseffen we het niet altijd, voor veel vrouwen houdt hun menstruatie en hun cyclus op zodra ze aan de pil gaan.
Vaak wordt er alleen naar de menstruatie ‘’uitgekeken’’ wanneer een vrouw denkt – ongewild – zwanger te zijn. Dan is de menstruatie een opluchting. Maar verder? Voor wie was er een feestje omdat ze nu vrouw geworden was? En als dat er was, hoe voelde dat dan? Snapte je het? Voor wie waren er taart en cadeautjes? Heb jij je even heel speciaal mogen voelen?
En vrouwen die liever geen pil of (hormoon)spiraal meer willen gebruiken, worstelen soms met hun hernieuwd ingetreden cyclus. Hoe moet je omgaan met PMS, stemmingswisselingen of een laag energieniveau, als je jarenlang gewend geweest bent om min of meer op hetzelfde niveau te voelen en te presteren?

Daarom, en om nog veel meer, een Maan-dag voor vrouwen.

Een dag waarop we delen met elkaar wat we hierin (hebben) ervaren. Ook een dag waarop je ,ook nu nog, een feestelijk moment kunt creëren om je vrouw zijn te eren en dat ten volle te voelen en ervaren. Maar ook een praktische dag waarop je iets kunt leren over hoe je optimaal kunt werken met je maancyclus en waar je tips en tricks kunt uitwisselen met je zusters.
Maan-dagen zijn niet voor jonge meiden. Daarvoor zijn er de Maanmiddagen voor Maanmeiden. Deze dag is bedoeld voor volwassen (21+) Maanvrouwen die (verlangen om) volledig in het leven te staan met hun natuurlijke cyclus.
De eerstkomende Maanvrouwen Maan-dagen is op maandag 8 december 2014 van 10.00 tot 15.00 uur in Zoelen (bij Tiel).
Kosten: € 27,50 incl. thee, lekkers en materialen. Potluck lunch. We ontmoeten je graag op een ‘Maan’dag!