Het Pad van het MaanRitme

Op het Pad van het MaanRitme verbind je je met het ritme van de maan, het ritme van de seizoenen en het ritme van jouw lijf.
Het Pad van het Maanritme verbind jouw lijfritme met dat van het grotere om je heen. Je spiegelt je aan de natuur, de maan en de seizoenen om zo tot een diepere verbinding met jezelf te komen.

Het Pad van het MaanRitme samen met het pad van de Volle Maan zijn je vorming tot MaanVrouwe, zij die de Maan betekenis geeft in haar dagelijkse leven.

Het Pad van het Ritme is voor jou als je op natuurlijke wijze mee wil kunnen stromen in je leven, in plaats van het gevoel te hebben ‘er tegenin te moeten zwemmen’.

In dit pad zul je structuren en ritmes gaan herkennen die jouw leven stromend maken en waarin je het eb en de vloed leert herkennen. Daardoor zul je in staat zijn om dan eens te surfen op de gigantische golven en dan weer te kunnen uitrollen als een zacht golfje op een lome windloze dag.

Gronding en levenskracht
maanfasesIedere maan(d) ga je op een hele praktische manier deze ritmes ontdekken.
Je krijgt informatie hierover, maar ook opdrachten en rituelen om gedurende de maand met deze ritmes bezig te zijn.

Je verwerkt de leerstof in jouw tempo, in jouw omgeving. Het gaat daarbij juist niet om kennis alleen, maar vooral om de ritmes een plek in je dagelijkse leven te gaan geven. Zo kun je meer natuurlijk meestromen met dat wat er is om je heen en waar je deel van uitmaakt.
Dat geeft je gronding en enorm veel levenskracht.

13 Manen samen met je zusters
Na dertien manen ben je in staat om, op een voor jou prettige en acceptabele manier, deze ritmes in je leven een plek te geven.
Niet alleen in je innerlijk leven, maar vooral ook bij je dagelijks dingen, waarin je baan en/of je gezin een rol spelen…de ”dingen van buiten” die soms bepalend zijn voor jouw ritme.

Wat zit er in de training
13 Leermodules
Dertien leermodules, praktische opdrachten en rituelen. Bij onderwerpen die onderdeel zijn van dit pad kun je denken aan:

  • ritme van de maan en haar betekenis,
  • de cyclus van je lichaam en wat dat voor je kan betekenen en hoe je daar zelf actief mee kunt leren ‘werken’ (voeding, sport, passende activiteiten),
  • het ritme van de maan in huis-,tuin- en lijf-aangelegenheden,
  • het jaarwiel betekenis geven voor jezelf
  • de verschillende fases in een vrouwenleven
  • vieren van volle manen en eren van donkere manen

Aanmelden doe je via de Maanwinkel >>

MaanTempel vieringen
de-maantempel-maantijdNaast de leerstof en opdrachten die elke maand naar je toekomen, ben je van harte welkom bij alle MaanTempel vieringen; ook de besloten vieringen.
Deze zullen plaatsvinden ergens in Nederland (niet altijd op een vaste plaats), bij voorkeur in de natuur, maar bij slecht weer ook wel binnen.
De MaanTempelvieringen zijn fijn om je te verbinden met de Maan op dat moment, om de dingen die je leert hier in rituele vorm te bekrachtigen en om andere vrouwen te ontmoeten die jouw pad of één van de andere paden bewandelen. Je meldt je uiterlijk een week van te voren aan via de website; we sturen je de praktische info voor de viering van dat moment toe per email.

Sharing en zusterschap
Daarnaast is er via de besloten facebookgroep Pad van de MaanVrouwe altijd gelegenheid om je bevindingen te delen met je MaanZusters, elkaar te inspireren en je vragen te stellen.

Start
De eerste module van dit Pad ontvang je rond de Nieuwe Maan net voor of na de equinox(maart of september).

Aanmelden doe je via de Maanwinkel >>

Kosten en tijdsinvestering
We raden aan om per module minimaal ongeveer twee dagdelen (twee maal een ochtend, middag of avond) uit te trekken.
De praktische opdrachten hebben soms een vorm die in een bepaalde periode 10 minuutjes per dag neemt. Daarnaast ben je welkom op de 5 MaanTempelvieringen, die telkens een avond (ongeveer 3 uur) duren.

Enkele van de MaanTempelvieringen zijn open vieringen d.w.z. dat vrouwen van buiten de MaanTempel dan ook welkom zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld een vriendin meenemen.

De kosten voor het Pad van het MaanRitme zijn €249,=.

Aanmelden doe je via de Maanwinkel >>

Zo binnen, zo buiten; zo boven zo beneden
In het pad van het Maanritme verbind je jouw lijfritme met dat van het grotere om je heen. Je spiegelt je aan de natuur, de maan en de seizoenen om zo tot een diepere verbinding met jezelf te komen…zo binnen, zo buiten.

Daarnaast is er het Pad van de Volle Maan; daarin is de maan je gids op een jaarpad waarin je telkens andere thema’s ontmoet…zo boven, zo beneden.

Maanvrouwe
maanpriesteresLoop je na (of tegelijkertijd met) het Pad van het MaanRitme ook het Pad van de Volle Maan (dus nogmaals 13 manen), dan mag je je met recht Maanvrouwe noemen.
Aan het einde van deze periode volgt dan een bijzondere feestelijke ceremonie in de MaanTempel in de cirkel van je zusters.

Het Pad van het MaanRitme samen met het pad van de Volle Maan zijn je vorming tot MaanVrouwe, zij die de Maan betekenis geeft in haar dagelijkse leven.