Over het Pad van het de Volle Maan

Het Pad van de Volle Maan is het pad waarin natuurlijk de Volle Manen gevierd worden, maar waarin je ook tijdens andere maanfasen bezig bent met bepaalde thema’s.
Het beperkt zich zeker niet alleen tot de Volle Maan.

Het Pad van het MaanRitme samen met het pad van de Volle Maan zijn je vorming tot MaanVrouwe, zij die de Maan betekenis geeft in haar dagelijkse leven.

vrouw met gordijn en maanOver volle maansvieringen is veel te vinden in boeken en op internet.
Er zijn verschillende ‘indelingen’ te maken bij de volle manen. De één vanuit de native american traditie, de andere volgens de keltische traditie…natuurlijk gaan wij ook op deze aspecten in.

Aanmelden doe je via de Maanwinkel >>

Dierenriem
Wij hebben voor het Pad van de Volle Maan gekozen voor een indeling waarbij het teken van de dierenriem waar de volle maan zich op dat moment in bevindt, centraal staat. Dit, omdat het precies tegenover het teken staat waarin de zon op dat moment staat.
Een aspect dat dus verborgen ligt onder de sluier van de maan; maar dat bij volle maan volledig in het licht komt.

Het Pad van de Volle Maan is jouw pad als je je graag wil verbinden met de magische volle maan en je tegelijkertijd wil spiegelen en verdiepen in de thema’s die de maan in je leven brengt.

Godinnen, archetypes
Op het Pad van de Volle Maan verbind je je iedere maan(d) met het teken van de dierenriem waar de volle maan op dat moment in staat.
Hieraan zijn Godinnen, en soms kruiden/bomen gekoppeld, passend bij de energie van dat moment.

Vanuit de astrologische energie en vanuit de archetypische Godinnen energie, ontstaan er thema’s, rituelen en opdrachten waarmee je de hele maand aan de slag kunt.

Dus niet alleen maar tijdens volle maan. Daarnaast kun je met het thema tijdens volle maan een viering voor jezelf doen. Thuis, in je (slaap)kamer, je tuin of het park, aan zee of in het bos. Net wat voor jou fijn voelt.

13 Manen samen met je zusters
Na dertien manen ben je door alle tekens van de dierenriem gereisd, heb je dertien Godinnen leren kennen en ben je bezig geweest met 13 thema’s die ook in je dagelijks leven transformerend kunnen werken.
Zo boven, zo beneden!

Aanmelden doe je via de Maanwinkel >>

Wat zit er in de training
13 Leermodules
Iedere maan(d) ga je op een hele praktische manier de thema’s van die Maan ont-dekken.
Je verwerkt de leerstof in jouw tempo, in jouw omgeving. Het gaat daarbij juist niet om kennis alleen, maar vooral om de thema’s in je dagelijkse leven te gaan herkennen.

Je ontvangt dertien leermodules met informatie, rituelen en praktische opdrachten. Bij thema’s in dit jaarpad kun je denken aan:

  • je moed vergroten
  • leiderschap nemen
  • communiceren met je hogere zelf
  • transformatie
  • loslaten van slachtofferschap
  • de medicijnvrouw in jezelf

Godinnen die we beter leren kennen: Pele, Maat, Artemis, Demeter, Hathor, Freija, om er een paar te noemen.

Aanmelden doe je via de Maanwinkel >>

MaanTempel vieringen
de-maantempel-maantijdNaast de leerstof en opdrachten die elke maand naar je toekomen, ben je van harte welkom bij alle MaanTempel vieringen; ook bij de besloten vieringen.

Deze zullen plaatsvinden ergens in Nederland (niet altijd op een vaste plaats), bij voorkeur in de natuur, maar bij slecht weer ook wel binnen.
De MaanTempelvieringen zijn fijn om je te verbinden met de Maan op dat moment, om de dingen die je leert hier in rituele vorm te bekrachtigen en om andere vrouwen te ontmoeten die jouw pad of één van de andere paden bewandelen.

Sharing en zusterschap
Daarnaast is er via de besloten facebookgroep Pad van de MaanVrouwe altijd gelegenheid om je bevindingen te delen met je MaanZusters, inspiratie op te doen en je vragen te stellen.

Start
De eerste module van dit Pad ontvang je rond de Nieuwe Maan net voor of na de equinox (maart of september).
Als je wilt kun je vanaf dan de MaanTempel vieringen meebeleven. Je meldt je daar uiterlijk een week van te voren voor aan via de website; we sturen je dan per email de praktische info voor de viering van dat moment toe.

Kosten en tijdsinvestering
We raden aan om per module minimaal ongeveer twee dagdelen (twee maal een ochtend, middag of avond) uit te trekken.
De praktische opdrachten hebben soms een vorm die in een bepaalde periode 10 minuutjes per dag neemt. Daarnaast ben je welkom op de 5 MaanTempelvieringen, die telkens een avond (ongeveer 3 uur) duren.

Enkele van de MaanTempelvieringen zijn open vieringen d.w.z. dat vrouwen van buiten de MaanTempel dan ook welkom zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld een vriendin meenemen.

De kosten voor het Pad van de Volle Maan zijn €249,=.

Aanmelding>>

Zo binnen, zo buiten; zo boven, zo beneden
In het pad van de Volle Maan is de maan je gids op een jaarpad waarin je telkens andere thema’s ontmoet die de maan in je leven brengt; zo verbind je je met het grotere om je heen…zo boven, zo beneden.

Daarnaast is er het Pad van het MaanRitme. Hierin verbind je jouw lijfritme met dat van het grotere om je heen. Je spiegelt je aan de natuur, de Maan en de seizoenen om zo tot een diepere verbinding met jezelf te komen…zo binnen, zo buiten. Zie de andere pagina voor meer informatie over dit Pad.

Maanvrouwe
Loop je na (of tegelijkertijd met) het het Pad van de Volle Maan ook nog het Pad van het MaanRitme (dus nogmaals 13 manen) dan mag je je met recht Maanvrouwe noemen.
Aan het einde van deze periode volgt dan een bijzondere feestelijke ceremonie in de MaanTempel in de cirkel van je zusters.

ovulatie-bij-volle-maan

Het Pad van de Volle Maan samen met het Pad van het Maanritme zijn je vorming tot MaanVrouwe, zij die de Maan betekenis geeft in haar dagelijkse leven.