maantijd-afnemende-maan

Zucht ik weet het ff niet…

maantijd-afnemende-maanAls ik ’s morgens -nog net niet wakker- in mijn bed lig, probeer ik even door mijn lijf en de dag die komen gaat te reizen…even drie minuten voelen dat ik tenen heb, hoe ik aan die onderhandelingstafel zit met dat bedrijf dat iets wil later op de dag, welke inspiratie ik via mijn facebookpagina (over de rode tent) zal uitsturen en welke kleding nu maakt dat ik me bij dat alles goed voel en, o ja, wat ik op tafel zet vanavond.

Vandaag word ik wakker…en ik weet het ff helemaal niet, niet wat ik wil, niet wat ik voel.

Nog in bed dwaal ik op mijn telefoon, automatisch de mail checkend.
Waar zitten we vandaag…o ja, bijna Nieuwe Maan, want aanstaande maandag is er weer een Rode Tent hier.

Een druk op mijn ‘’maanapp’’ geeft hetvolgende:

‘’…a bit unsure what to do today…directionless…’’ en relateert dat aan de ‘’void moon’’ van dit moment en aan het laatste stukje Maan voordat ze haar Donkere fase ingaat

De tekst herinnert me aan de oude wijsheid waar de afnemende Maan archetypisch voor staat: een lage energie, menstruatie, naar binnen keren en jezelf een beetje sparen.
Waha raak!

Natuurlijk weet ik dat –ik schreef er zelfs een boek over met Corrine- en blijkbaar, als ik zelf in dit diepe punt zit, kan ik daar niet eenvoudig bij. Het helpt me dat ik maar naar de Maan hoef te kijken. Geamuseerd en geinteresseerd lees ik nog wat door op de maanapp.

Het stukje gaat verder over de heersende mentaliteit van ”alsmaar doorgaan” in deze maatschappij en over het ‘’processen’’ van steeds grotere hoeveelheden informatie met alle technologie die we daarvoor beschikbaar hebben. En over het belang van even unpluggen…met een goed boek op de bank dus!

Ik trek een gemakkelijke yogabroek en zachte sweater aan, bestel online een boek dat ik eigenlijk al heel lang wil hebben (voor over 4 weken dan maar!), pak Susan Smit’s boek ‘’Heks’’ erbij, een pot thee en…ontspan…

…al snel wellen de gedachten en ideeen op, schrijf ik de opzet voor een module voor de jaartraining van de MaanTempel die vanaf dit najaar bij Maantijd gaat starten…en deze blog.

Zo kan leven met de Maan werken; het werkt!

Inspiratie Bibliotheek

Aanmelden

MaanMijmering & Namen Noemen

januari 30 @ 20:20 - 21:21

Zwarte Maan Cirkel

januari 31 @ 19:19 - 22:22

Dochters van de Maan ~ ”Artemissen”

februari 15 @ 20:00 - 22:22

Het Magdalena Pentagram ~ OpeningsCirkel

februari 22 @ 19:19 - 22:22

Hoedster-Workshop

maart 11 @ 10:10 - 16:16

Dochters van de Maan ~ Heilig Vuur

maart 18 @ 20:00 - 22:22

Pad van MaanMagie ~ de Poorten voor Cirkel ’22 gaan open

maart 20 @ 16:32 - september 23 @ 02:04

Inspiratie

 • MostMoonFood (extra seizoen)

  Je volgde al eerder het MoonFood en MoreMoonFood Leef- en Lijfstijlprogramma.

  Dan weet je dat we telkens de informatie en recepten aanpassen aan de nieuwste kennis en aan dat wat er nu aan de hemel en in de berm staat!

  Hoe zou het zijn om opnieuw -lekker fris en actief- weer alle recepten&boodschappen- Maan-en wildpluk-mailings te ontvangen? En natuurlijk de nieuwste info!

 • MaanCirkel

  MaanCirkels is 2022

  ⏬ scroll naar beneden voor meer info en om je aan te melden⏬ In de agenda vind je telkens meer over de intentie waarmee we op een bepaalde datum werken.

 • Dochters van de Maan

  We komen 13 Manen lang bij elkaar live in de Cirkel van Dochters van de Maan; altijd actief en interactief, soms meer in workshop-vorm en soms meer ritueel...en altijd verrassend met een eigen gezicht, net als de Maan. Iedere Cirkel is een heel eigen beleving.

  We werken met het thema van de Maan op dat moment; van daaruit zijn er oefeningen, opdrachten en/of deelmomenten.

  Deze MaanCirkel bestaat uit een vaste groep vrouwen die met elkaar 13 Manen lang onderweg zijn met als je Gids naar de Maan Karin Persons.

  ⏬Scroll verder naar beneden voor uitgebreide info.⏬