maantijd-afnemende-maan

Zucht ik weet het ff niet…

maantijd-afnemende-maanAls ik ’s morgens -nog net niet wakker- in mijn bed lig, probeer ik even door mijn lijf en de dag die komen gaat te reizen…even drie minuten voelen dat ik tenen heb, hoe ik aan die onderhandelingstafel zit met dat bedrijf dat iets wil later op de dag, welke inspiratie ik via mijn facebookpagina (over de rode tent) zal uitsturen en welke kleding nu maakt dat ik me bij dat alles goed voel en, o ja, wat ik op tafel zet vanavond.

Vandaag word ik wakker…en ik weet het ff helemaal niet, niet wat ik wil, niet wat ik voel.

Nog in bed dwaal ik op mijn telefoon, automatisch de mail checkend.
Waar zitten we vandaag…o ja, bijna Nieuwe Maan, want aanstaande maandag is er weer een Rode Tent hier.

Een druk op mijn ‘’maanapp’’ geeft hetvolgende:

‘’…a bit unsure what to do today…directionless…’’ en relateert dat aan de ‘’void moon’’ van dit moment en aan het laatste stukje Maan voordat ze haar Donkere fase ingaat

De tekst herinnert me aan de oude wijsheid waar de afnemende Maan archetypisch voor staat: een lage energie, menstruatie, naar binnen keren en jezelf een beetje sparen.
Waha raak!

Natuurlijk weet ik dat –ik schreef er zelfs een boek over met Corrine- en blijkbaar, als ik zelf in dit diepe punt zit, kan ik daar niet eenvoudig bij. Het helpt me dat ik maar naar de Maan hoef te kijken. Geamuseerd en geinteresseerd lees ik nog wat door op de maanapp.

Het stukje gaat verder over de heersende mentaliteit van ”alsmaar doorgaan” in deze maatschappij en over het ‘’processen’’ van steeds grotere hoeveelheden informatie met alle technologie die we daarvoor beschikbaar hebben. En over het belang van even unpluggen…met een goed boek op de bank dus!

Ik trek een gemakkelijke yogabroek en zachte sweater aan, bestel online een boek dat ik eigenlijk al heel lang wil hebben (voor over 4 weken dan maar!), pak Susan Smit’s boek ‘’Heks’’ erbij, een pot thee en…ontspan…

…al snel wellen de gedachten en ideeen op, schrijf ik de opzet voor een module voor de jaartraining van de MaanTempel die vanaf dit najaar bij Maantijd gaat starten…en deze blog.

Zo kan leven met de Maan werken; het werkt!

Inspiratie Bibliotheek

Open Tempel

februari 17 @ 11:00 - 16:00

TempelAvond ~ Rode Tent ~ MaanCirkel

februari 17 @ 19:19 - 22:22

MaanSpiegel {Cirkel 3}

februari 27 @ 19:00 - 22:00