post2
De herfst hangt al in de lucht, we naderen het moment dat er meer Donker dan Licht is -6 maanden lang-…en het is wassende Maan…so what?
Wat kun je daar nu mee?

Hoe doe je dat, leven op het Ritme van de Maan, de seizoenen, als er iedere dag weer gewoon gekookt moet worden, gewassen en boodschappen gedaan…

Ik kan je vertellen hoe ik dat nu ”doe”…misschien brengt het je op hoe het voor jou zou kunnen zijn.

De Maan en je (eventuele) cyclus
Wassende Maan staat archetypisch voor ordenen, organiseren, plannen, lijstjes…
Heb je een natuurlijk cyclus, dan komt dit overeen met de folliculaire fase (huh…dat is de fase na je menstruatie en voor je ovulatie): linkerhersenhelft actief. Bij mij zijn Maan en cyclus momenteel in hetzelfde Ritme (we noemen dat een witte maancyclus); wat er buiten is (maan), is wat er binnen is (cyclus).

Heb je geen cyclus meer of geen natuurlijke cyclus…verhaal blijft hetzelfde; wellicht ervaar je één en ander iets minder intens.

Ik noem dit moment in mijn maan(d) gekscherend mijn ”excel-fase”; voor mij betekent het dat ik zonder teveel moeite ”code kan kloppen”, jaarcijfers/BTW getallen produceer, nieuwe plugins uitvogel, kalenders vol doorplan en heeeeel veel lijstjes maak met vanalles. Maar ook dat ik repetitieve werkjes (ctrlV ctrlC, grassprieten uit het pad trekken) met veel geduld kan volbrengen (ben ik de rest van de maand niet zo’n ster in zullen we maar zeggen).

Seizoen
Dit seizoen, de Herfst, staat archetypisch voor afronden, loslaten, herzien…

Modron Jaarboek 2017Combineer
Bij de to do lijstjes die ik vandaag produceer (wassende maan) stel ik mezelf dan ook dit type vragen: ”wat hangt er nog in de lucht” ”wie vermijd ik omdat ik nog iets af moet maken voor hem/haar” ”wat stel ik al tijden uit” ”waar heb ik echt geen zin in en wat zit daar achter (the why)”.

Zo focust dit moment in het jaar mijn excel-fase van deze maan(d); ik maak gefocuste lijstjes die bij de energie van nu passen. En het lijstje in het voorjaar gaat dan natuurlijk uit van andere vragen…
En ronde de Volle Maan stap ik volop in de actie met die lijstjes.

Stap-voor-stap
In het 13-Manen boek van Modron/Caroline Groeneveld werkt het net een beetje anders, maar qua intentie gebruikt dit supermooie jaar-werkboek-agenda-in-één ook de seizoenen en manen om je te helpen focussen op je doel, je droom…
Een aanrader dit boekje, om eens zelf kennis te maken met de kracht van je eigen creatiekracht!

ps het boek bestel je door op het plaatje te klikken of naar de Maanwinkel te gaan op deze website

 

Inspiratie Bibliotheek

Open Tempel

februari 17 @ 11:00 - 16:00

TempelAvond ~ Rode Tent ~ MaanCirkel

februari 17 @ 19:19 - 22:22

MaanSpiegel {Cirkel 3}

februari 27 @ 19:00 - 22:00