Tijdens de Rode Maancyclus, dat is menstrueren met Volle Maan en ovuleren met Donkere Maan, kom je in diep contact met wat anders verborgen is.
Zeker als je je bewust bent van dit moment en toe laat wat er zich aandient.
Het kan zijn als de koplampen van een auto die een hert ‘vangen’ dat de weg wilde oversteken in het donkere bos of een spreekwoordelijke vinger op de zere plek.

Het is die Rode Maancyclus die de ‘Lilith energie’ vertegenwoordigt.


Daar waar de Witte Maancyclus (menstruatie met de Donkere Maan en ovulatie met de Volle maan) de ‘Eva energie’ vertegenwoordigt.
Het ‘natuurlijke’ synchrone verloop van het Witte Maan ritme voelt als een redelijk vriendelijke, chrono-logische, fase-afwisseling van een opbouwende energie die steeds meer naar buiten gericht is tot een hoogtepunt met Volle Maan en dan weer stapsgewijs terug trekt richting Donkere Maan.

Het paradoxale verloop van de Rode Cyclus (menstrueren met Volle Maan en ovuleren met Donkere Maan) voelt als een intens proces van omvorming.
Vergelijkbaar met de omvorming van de jonge vrouw die moeder werd, of het verlies van een geliefde, of het omvormingsproces van de moederfase naar de Vorstinfase (vanaf 40 naar 49 jaar).
Na deze ervaringen ben je nog steeds jezelf en toch… zooo anders!

De inzichten in de Lilith energie lijken een sterke transformerende kracht of kans te bevatten.

We schuiven met ons maandelijks bloeden vaak steeds een beetje ten opzichte van de Maan.
Soms lijkt ons lijf een sprintje te willen trekken of juist even een pauze te nemen en hiermee verandert de verhouding van onze bloedcyclus tot die van de Maan.

Het brengt een extra wakkerheid als je je realiseert dat je in een rode cyclus bent gestapt.
”Aha!!! Er is weer ”binnen-werk” te doen”, of juist “o jee, ik was zo lekker naar buiten aan het knallen…, of “..er komt vast iets aan waardoor ik even pas op de plaats moet maken of bewust in het centrum van mijn storm moet gaan staan”.

De periode waarin je in een Rode Maancyclus bent is vaak korter dan die in de Witte Maancyclus (zou het drie staat tot zes zijn?).
Er staan existentiële vragen op die je eigenlijk echt niet langer kunt negeren.

pad-van-het-maanritmeWil je er zelf mee aan de slag, en nog met heel veel meer MaanRitme?
dan is het Pad van het MaanRitme iets voor jou…!

Leave A Comment

Inspiratie Bibliotheek

Aanmelden

Inspiratie

 • Door de Sluiers: The Ancients

  Een reis door Lijf&Lineage. Door jou en je VoorMoeders, verbonden in het Land.

  Een openende en helende reis naar de Ouden in jouw VoorMoederlijn.

  ⬇️Scroll voor meer info en data ⬇️

 • 13 Manen MaanBuideltjes (2021-2022)

  Deze nieuwe MaanBuidel ''reis'' door het MaanJaar met 13 Manen zal in het teken staan van iets heel bijzonders: we gaan namelijk werken met de symbolische Mandala door de Zodiac, met daarnaast de astrologie en astronomie van de 13 (!!) dierenriemtekens; we combineren die energie van de Volle Maan met Ritueel en creatie-manifestatie.

  Ben je gewend om in de 12 tekens astrologie te denken dan wordt dit mind-blowing voor je! Heb je nog nooit gewerkt met dierenriemtekens en/of de Maan dan is dit een uitdagende start die je direct op een bijzonder Pad brengt 😉 !

  Scroll voor meer info ⬇️

 • In de Vlam van de Roos: de VenusCyclus

  Na de Maan is de planeet Venus grote delen van het jaar zichtbaar als OchtendSter of als AvondSter. Op dit moment, najaar 2021, is Zij in Haar Seizoen van Stijgende AvondSter.

  Haar Cyclus duurt 8 jaar en Ze beschrijft een prachtig bloemvormig patroon: de Roos. Aan ieder van de vijf bloembladeren besteden we één Cirkel.

  Jacqueline van den Biggelaar en Karin Persons delen hun kennis en magie met je over gnostiek, Godinnen, astrologie, symboliek en een beetje astronomie ;-). En we beleven al dat!